Kontakt og sikkerhed for heste og mennesker

På kontakt 1 er du blevet præsenteret for en perlerække af muligheder, for at skabe kontakt med dig selv, med hesten og naturen omkring dig samt imellem heste og mennesker.

Når vi er sammen med heste og andre mennesker, er det vigtigt at lære, hvordan du sætter fokus på sikkerhed for dig selv, for hesten, og de mennesker du arbejder med. Du bruger din kontakt og din intuition til at forfine den viden, du får på dette modul om generel sikkerhed for heste og mennesker.

Vi arbejder med sikkerhed i forbindelse med jordarbejdet, udstyr til heste og udstyr til mennesker. Vi arbejder med placering af os i forhold til hesten og vi arbejder med placering i forhold til at kunne holde vores eget personlige rum, så vi altid kan komme i sikkerhed. Vi arbejder med sikkerhed i forhold til mennesker, der skal sidde på hesten. Hvordan skaber vi kontakt og sikkerhed, når vi skal hjælpe mennesker til at sidde på en hest, og hvordan bliver vi skarpe på sikkerhed for mennesket, der sidder på hesten.

Praktisk om modulet

På modulet er der både teori, praksis med hest, individuel undervisning med hest og simuleringsøvelser.
Vi anvender hestene på stedet. Det meste af arbejdet foregår udendørs, så du skal medbringe masser af praktisk tøj til al slags vejr, da vi pt ikke har indendørs faciliteter til arbejdet med hest.

Hesteguidet terapeut

Klik her for at komme tilbage til
oversigten over uddannelsens
indhold og kurser

Rideterapeut

Klik her for at komme tilbage til
oversigten over uddannelsens
indhold og kurser