Drømmer du om at inddrage din hest i dit arbejde? Med en rideterapeutisk uddannelse kan din drøm blive til virkelighed. Anvend hesten som ressource i dit arbejde, til at hjælpe mennesker på en helt ny og enestående måde.

Rideterapi er i en rivende udvikling, og mange anvender nu hesten som terapihest. Vi har udviklet en metode, hvor det er vigtigt, at hesten ikke bliver uddannet til terapihest. Den får lov til at give sin autentiske feedback og til at være en ressource for os mennesker. Vi opdrager ikke vores heste til at hjælpe mennesker. Vi bruger dem ikke som redskaber. Vi lader dem i stedet være vores ressource til, at mennesker forstår sig selv bedre.

Hvad kan jeg bruge en rideterapeutisk uddannelse til?

Det ligger til hestens natur at have balance i sit nervesystem. Den mærker derfor den ubalance, der er omkring den, og det kan du bruge i dit arbejde. Ved at lytte til det, hesten har at sige, kan du få en helt unik indsigt. Sammen med hesten vil du få ny viden, som kan hjælpe dine klienter i deres proces.

Rideterapeutisk uddannelseMed en rideterapeutisk uddannelse lærer du om heste og menneskers nervesystemer, og hvordan du kan forstå og oversætte de informationer, hestene giver til dine klienter. Du vil mestre at lade hesten guide dig og dine klienter til at åbne for de dybere lag, vi ikke kan tale os til. Du vil på den måde kunne give dine klienter en endnu dybere terapi, som mennesker ikke kan opleve uden hestens nænsomme hjælp.

Alle uanset baggrund kan tage basismodulerne: “Med hesten om ressource 1-5” Her vil du lære alle grundbegreberne og praksis i et ligeværdigt, kærligt og kraftfuldt samarbejde mellem heste og mennesker.

For at tage de rideterapeutisk moduler, skal du som udgangspunkt enten være uddannet inden for det social- og sundhedsfaglige område eller også er du uddannet til at udføre psykoterapi. Uanset hvilken baggrund du har, vil du med vores uddannelse kunne udvide arbejdet i din profession, hvis du ønsker at bruge heste i dit virke. Har du ikke en professionel baggrund for at arbejde med mennesker kan du måske blive optaget på dispensation eller du kan læse mere om andre uddannelser og forløb i True Lead Academy.

Mere om rideterapeutisk uddannelse

Det er vigtigt for os i vores rideterapeutiske uddannelse, at du lærer at fornemme hesten, og at du tør lade hestens kommunikation komme helt til udtryk. En stor del af arbejdet foregår fra jorden. Alt hvad vi lærer her om kontakt og kommunikation, tager vi med, når vi sætter os op på hestens ryg. Du vil blive støttet til at udvikle dine evner til at forstå og kommunikere med heste og mennesker og anvende din viden i dit professionelle virke.

Horse & Humanship® bygger på det, vi kalder Det Tredje Univers. Her kan vi, i forståelsen af forskelle og ligheder mellem heste og mennesker, mødes i et ligeværdigt samarbejde og agere sammen på trods af forskellene.

Det Tredje Univers

Forståelsen af Det Tredje Univers og hvordan vi kan bruge hesten som vores guide, bygger på følgende tre principper:

    1. Horse & Humanship® tager sit udgangspunkt i, hvordan en hesteflok regulerer og organiserer sig. De fleste ser heste med dominante træk som førerheste. Det gør vi ikke. Vi ser flokkens leder, som den der viser vejen, og den kalder vi for en Lead hest. Lead hesten dominerer ikke andre heste – den viser i stedet vejen. En Lead ærer sig selv. Overført til psykologisk terminologi betyder det, at når vi kommer i kontakt med vores egen indre Lead, mærker vi vores selvværd. Igennem uddannelserne lærer du at få kontakt med dine indre Lead kvaliteter. Det betyder, at du kan være med heste i en ligeværdig relation. Det betyder også, at du kan bruge det i arbejdet med heste og de mennesker, der søger din hjælp.
    2. I et ligeværdigt samarbejde, hvor mennesket ikke har behov for at undertrykke eller korrigere eller opdrage heste, får hestene lov til at være den autentiske udgave af sig selv. Hesten skal ikke leve op til en bestemt rolle eller være på en bestemt måde, for at kunne være terapihest. Vi tror på, at heste ligesom mennesker, folder deres potentiale bedst ud, når de får lov til at være, dem de er.
    3. Heste, hjælpere og klienter/elever mødes på denne måde i Det Tredje Univers, hvor alle parter er lige meget værd. Her kan vi som hjælpere, nu begynde at give hesten plads til at udfolde sig og kommunikere det, den modtager fra os mennesker.

Denne måde at være sammen med heste på kalder vi for Horse & Humanship®. Det gør vi, fordi det ikke kun handler om at forstå hestene. For at det skal kunne udfolde sig, må du være indstillet på at se på din egen rolle/indflydelse/adfærd/indvirkning på hesten. Det kræver, at du har modet til at se indad og møde de ridser og skrammer, som måske forhindrer dig i at udfolde dit fulde potentiale.

Under menuen uddannelse findes flere informationer omkring indhold, pris og datoer. Hvis du har yderligere spørgsmål til os eller vores rideterapeutiske uddannelse, kan du sende en mail til info@horseandhumanship.dk.

Uddannelsescertifikat

Efter gennemførsel af alle modulerne samt hele uddannelsen får du et certifikat. Når du er uddannet hos Horse & Humanship®, kan du arbejde rideterapeutisk med de mennesker og problemstillinger, som din grunduddannelse berettiger dig til.

Rideterapi Uddannelsen giver som udgangspunkt adgang til optagelse i Rideterapeutforeningen.

Vi glæder os til at åbne op for en ny verden, hvor du kan bruge hesten som ressource i dit terapeutiske arbejde.