Om uddannelserne

I samarbejde med rideterapeutforeningen sætter vi flere uddannelser i værk for at understøtte et voksende behov for at kvalificere sig til, på en forsvarlig måde for både heste og mennesker, at kunne integrere heste i arbejdet med mennesker.

Er du seriøs, og forstår at arbejdet med heste og mennesker kræver fordybelse, engagement og viden, så ved du, at du må gå vejen selv. Dine kvaliteter og dine erfaringer lægger grunden for, at du kan arbejde på din unikke måde med hesten som guide.

Arbejdet med dig selv og hestene i løbet af uddannelserne, kræver masser af træning og tid til integration. Derfor er tiden mellem modulerne vigtig og uddannelserne varer mellem 12 og 18 måneder. Det er vores erfaring, at det er nødvendigt med et dybt personligt arbejde, for at kunne optage den læring, det kræver at kunne have med heste og mennesker at gøre på denne ligeværdige måde.

Hvad lærer du i løbet af uddannelsen

Vi bygger uddannelserne op ud fra et ligeværdigt samarbejde med hestene. Udgangspunktet tager vi i ny viden om, hvordan hestene er i stand til at opfange informationer fra menneskene, blandt andet via mikro-kropssprog og resonans.

Du lærer om heste og menneskers nervesystemer og hvordan du kan forstå og oversætte de informationer hestene giver. Du vil få en perlerække af praktiske øvelser, som du kan sætte i spil, når du arbejder med heste og mennesker, som en ramme for udvikling i tryghed, tillid, autencitet og kærlighed.

Du lærer hvordan grounding og centrering kan bruges i dit arbejde, og du lærer hvorfra du kan hente forskellige ressourcer i dig selv og i dine omgivelser. Vi arbejder med at kunne stå i sig selv, og være åben for, hvad end der kommer. På den måde, kan der sættes ind med det, der er brug for i det enkelte øjeblik.

Vi undersøger forskellige læringsstile og hvordan motivation i både heste og mennesker kan udfolde sig. Du vil lære hvordan du kan finde forbindelse med hesten, uden at have fysisk kontakt til den. Du vil opleve, hvad der kan opstå, når vi er i kontakt. Intuition er en vigtig grundpille i arbejdet med hesten som guide. Derfor er det også naturligt, at vi undersøger og udvikler vores egen intuition og lærer, hvordan vi kan skabe en ramme for, at mennesker tør stole på sig selv og det de mærker.

For at dette kan udfolde sig, må vi lære at lytte til den visdom, der ligger i vores krop, så vi kan få hoved og krop til at hænge sammen. Vi bliver guidet af hesten, til at stole på vores krop, og vi arbejder med at åbne for kroppen blandt andet via vores sanser. Vores uddannelser er unikke i forhold til at forstå, hvordan hesten kan guide os. Det er meget mere end spejlinger og det åbenlyse kropssprog, vi bliver ledt på sporet af. Denne form for kommunikation mellem heste og mennesker kan kun foregå, hvis vi er åbne for vores intuition og sanser med kroppen.

Undervisningen

Uddannelserne er delt op i moduler, og vi har beskrevet indholdet under hver enkelt modul. Hvis vi skal være tro mod den måde, vi arbejder på med hesten som guide, er det ikke muligt at sætte lineære rammer for undervisningen. Vi må også sætte os selv i spil som undervisere. Vi må stå i det åbne og arbejde med, hvad der end byder sig. Derfor er modulernes indhold vejledende og aldrig det samme fra hold til hold.

Merit

Hvis man har taget True Lead Uddannelsen i True Lead Academy, kan man få merit for en del af modulerne. Se hvilke moduler du skal have, under den enkelte uddannelses praktiske informationer.

Datoer for opstart af nyt hold i 2020:

 

2019 – holdets datoer

Fælles moduler for alle 3 uddannelser
7 – 8 marts          – Lead 1
4 – 5 april            – Lead 2
20 – 21 maj         – Anatomi og fysiologi i samspil mellem hest og menneske
22. maj.               – Lead 2 (for dem der ikke deltog i april)
5 – 6 – 7 juni        – Læring, motivation og emotioner
27. – 28. juni       – Kontakt Med Hesten som Guide 1
8 – 9 – 10 aug       – Kontakt og sikkerhed samt Kontakt med Hesten som Guide 2
5 – 6 sept              – Kraft 1
10 – 11 okt             – Kraft 2
7 – 8 – 9 nov          – Med Hesten som Guide 1

2020

Rideterapeuter samt Lærings- og Aktivitets Terapeut
23. – 24. jan        – Med Hesten som Guide 2
5. -6. – 7. marts  – Med Hesten som Guide 3
2. – 3. april          – Eksamen

Hesteguidet Terapeut
19. – 20. marts      – Hesteguidet Terapi1
30. april – 1. maj  – Hesteguidet Terapi 2
18. – 19. juni          – Hesteguidet Terapi 3
6. aug                     – Eksamen