Hvem er vi?

Horse & Humanship er opstået i et meget givende samarbejde gennem flere år mellem Marianne Florman og Dorte Christiansen i True Lead Academy.

Vi har sammen udviklet et helt unikt koncept, hvor hesten er vores ressource, da den har en meget forfinet kommunikation, som vi mennesker kan bruge til at forstå vores egne nervesystemer. Denne viden ønsker vi at give videre i uddannelsen indenfor det rideterapeutiske arbejde.

Marianne Florman

Dorte Christiansen

Marianne Florman

Jeg er grundlægger af True Lead Academy og nu også Horse & Humanship sammen med Dorte, og har udviklet “Vejen til hestens hjerte- og dit eget!”. Jeg har en bachelor i pædagogik, fra RUC 1995. Desuden studerede jeg pædagogisk sociologi på DPU i 2002. Samtidig har jeg haft eget firma i mere end 20 år. Her har jeg holdt foredrag og coaching med speciale i præstationsangst, motivation, samarbejde og individorienteret udvikling i grupper og individuelt.

Jeg er uddannet SE-traumeterapeut (Somatisk Experiencing) og er medlem af SE-foreningen samt Rideterapeutforeningen. Jeg underviser og laver Terapi Med Hesten som Guide.

Dorte og jeg fungerer begge som uddannelsesledere. Vi står for det meste af undervisningen, ligesom der vil være gæstelærere til udvalgte moduler.

Dorte Christiansen

Jeg er uddannet krops-psykoterapeut (MPF) ved Institute for Life Energy og zoneterapeut (RAB) med egen praksis siden 1988.

Jeg har i mange år arbejdet med speciale i graviditet, fødsel og familiedannelse og er grundlægger Enatal Metoden, som nu føres videre af en kollega. Jeg har arbejdet som terapeutisk assistent med kommunikationen mellem hest og menneske i ridefysioterapi.

I 2013 begyndte jeg at tage individuelle sessioner sammen med min dengang halvparts-hest hos Marianne. Jeg uddannede mig i mesterlære hos hende til Hesteguidet Terapeut, og er siden 2016 medlem af Rideterapeutforeningen. Jeg arbejder i dag med mine egne 4 heste som guider i terapeutiske sessioner og forløb på mit lille landsted på Midtsjælland.

Citat af autoriseret psykolog Karina Bruun:

”Som assistent på Marianne og Dortes uddannelse, var mit håb at blive klogere på, hvordan heste kan hjælpe mennesker med at komme mere i kontakt. Jeg mærker det på egen krop som hesteejer, men hvordan kan jeg inddrage heste i mit arbejde som klinisk psykolog med mennesker, som har det svært?

Mange af mine spørgsmål blev besvaret – og mere til, idet jeg ikke kun blev klogere på heste, men i høj grad også på mennesker og den måde vi indgår i kontakt med såvel heste som medmennesker. Jeg indgik som en del af holdet omkring de 12 kursisters udviklingsrejse med såvel op- og nedture, efterhånden som de kom mere og mere ”til sig” og stod frem i lyset med alt, hvad der var tilstede.

Kursisterne blev gennem forløbet nænsomt guidet i dybere kontakt med hvilke drømme og værdier, der har betydning i den enkeltes liv. Følelser blev forløst, smerter opløst, nyt materiale dukkede op og kunne tages hånd om med måske større bevågenhed næste gang. Heste bidrog til denne fordybelse med præcise spejlinger på baggrund af gensidig tillid og respekt. Heste vurderer ikke, kategoriserer ikke, men de mærker, om vi er tilstede, når vi er omkring dem og reagerer ud fra det. Der er kun nu- og hvilken gave!

Som hestene på folden blev holdet også en ”flok”, der forbandt sig på kryds og tværs. Alle er velkomne i flokken præcis som de er, akkurat som i en harmonisk hesteflok. Tak for jer!

Marianne og Dorte er et fantastisk makkerpar som intuitivt fornemmer gruppens behov og tilretter dagsplanen derefter. Deres tilgang er professionel, seriøs og samtidig legende, kreativ, hjertelig og fyldt med smittende energi og livsglæde. Tak for at åbne leddet, så jeg også kunne komme ind i flokken! “

This post is also available in: English