Who are we?

Horse & Humanship er opstået i et meget givende samarbejde gennem de sidste 3 år mellem Marianne Florman og Dorte Christianen på True Lead Uddannelserne. Der er meget stor efterspørgsel på flere målrettede uddannelser indenfor Rideterapi, og vi udbyder derfor nu flere nye uddannelser indenfor det rideterapeutiske område.
Vi har sammen udviklet et helt unikt koncept, hvor hesten ikke bare er vores assistent i arbejdet, men hesten er vores Guide, da den har en meget forfinet kommunikation som vi mennesker kan bruge til at forstå vores egne nervesystemer. Denne viden ønsker vi at give videre i uddannelserne indenfor det rideterapeutiske arbejde Med Hesten Som Guide.

Citat af autoriseret psykolog Karina Bruun:
”Som assistent på Marianne og Dortes uddannelse, var mit håb at blive klogere på, hvordan heste kan hjælpe mennesker med at komme mere i kontakt. Jeg mærker det på egen krop som hesteejer, men hvordan kan jeg inddrage heste i mit arbejde som klinisk psykolog med mennesker, som har det svært?

Mange af mine spørgsmål blev besvaret – og mere til, idet jeg ikke kun blev klogere på heste, men i høj grad også på mennesker og den måde vi indgår i kontakt med såvel heste som medmennesker. Jeg indgik som en del af holdet omkring de 12 kursisters udviklingsrejse med såvel op- og nedture, efterhånden som de kom mere og mere ”til sig” og stod frem i lyset med alt, hvad der var tilstede.

Kursisterne blev gennem forløbet nænsomt guidet i dybere kontakt med hvilke drømme og værdier, der har betydning i den enkeltes liv. Følelser blev forløst, smerter opløst, nyt materiale dukkede op og kunne tages hånd om med måske større bevågenhed næste gang. Heste bidrog til denne fordybelse med præcise spejlinger på baggrund af gensidig tillid og respekt. Heste vurderer ikke, kategoriserer ikke, men de mærker, om vi er tilstede, når vi er omkring dem og reagerer ud fra det. Der er kun nu- og hvilken gave!

Som hestene på folden blev holdet også en ”flok”, der forbandt sig på kryds og tværs. Alle er velkomne i flokken præcis som de er, akkurat som i en harmonisk hesteflok. Tak for jer!

Marianne og Dorte er et fantastisk makkerpar som intuitivt fornemmer gruppens behov og tilretter dagsplanen derefter. Deres tilgang er professionel, seriøs og samtidig legende, kreativ, hjertelig og fyldt med smittende energi og livsglæde. Tak for at åbne leddet, så jeg også kunne komme ind i flokken! “

Marianne Florman

Dorte Christiansen

Marianne Florman
Jeg er grundlægger af True Lead Academy og nu også Horse & Humanship sammen med Dorte og har udviklet “Vejen til hestens hjerte- og dit eget!”. Jeg har en bachelor i pædagogik, fra RUC 1995, og har studeret pædagogisk sociologi på DPU i 2002. Samtidig har jeg haft eget firma i mere end 20 år med foredrag og coaching med speciale i præstationsangst, motivation, samarbejde og individorienteret udvikling i grupper og personligt.

Jeg er Uddannet Traumeterapeut (Somatisk Experiencing) og er medlem af Rideterapeutforeningen.

Det er både mig og Dorte, der fungerer som uddannelsesledere og vi står for det meste af undervisningen, ligesom der vil være gæstelærere til udvalgte moduler.

Dorte Christiansen
Jeg er uddannet krops-psykoterapeut (MPF) ved Institute for Life Energy og zoneterapeut (RAB) med egen praksis siden 1988.

Jeg har i mange år arbejdet med speciale i graviditet, fødsel og familiedannelse og er grundlægger Enatal Metoden, som nu føres videre af en kollega. Jeg har arbejdet som terapeutisk assistent med kommunikationen mellem hest og menneske i ridefysioterapi.

I 2013 begyndte jeg at tage individuelle sessioner sammen med min dengang halvparts-hest hos Marianne. Jeg uddannede mig i mesterlære hos hende, og er medlem af Rideterapeutforeningen. Jeg arbejder i dag med mine egne 4 heste som guider i terapeutiske sessioner og forløb på mit lille landsted på Midtsjælland.

Det er både Marianne og jeg, der fungerer som uddannelsesledere, og vi står for det meste af undervisningen.

This post is also available in: Danish