Læring og motivation

På dette modul vil vi lære hvordan motioner kan være et kompas for forandring, og vi vil fordybe os i, hvordan vi hver især tager læring til os.

Mange af os er blevet presset til at tage læring ind på måder, der slet ikke passede til vores læringsstil. Konsekvensen kan være, at vi begynder at lukke af og beskytte os mod at tage læring ind, for at undgå at ramme de sår, læringspresset har skabt.

Når vi som rideterapeuter skal arbejde med mennesker og heste, må vi også kunne forstå, hvor de hver især har deres ressourcer og konflikter. Med en sådan forståelse kan vi understøtte og motivere til forandring gennem selvbestemmelse og selvledelse hos den enkelte. Denne form for motivation inkluderer hverken pisk eller gulerod. Den er derimod engagerende, fordi både hest og menneske tager aktivt del i situationen, uanset om de får en belønning eller ej.

Vi vil i disse dage også undersøge emotionernes natur. Lære om, hvad der sker, når vi undertrykker dem, og hvordan en genetableret kontakt til kroppens og emotionernes visdom giver adgang til at være i flow og balance med de indre og ydre omstændigheder, vi bevæger os i.

Praktisk om modulet

På modulet er der en del teori og mindre praksis med hest. Der vil være individuel undervisning med hest og simuleringsøvelser.
Vi anvender hestene på stedet.
Det meste af arbejdet foregår udendørs, så du skal medbringe masser af praktisk tøj til al slags vejr, da vi pt ikke har indendørs faciliteter til arbejdet med hest.