Samspil mellem hest og rytter

Claus Toftgaard er vores underviser på dette modul, og han anerkendt for sin høje faglige ekspertise både som human fysioterapeut, dyrefysioterapeut og akupunktør, som han især bruger til at sætte fokus på samspillet mellem hest og rytter. Claus sætter hestevelfærden først, og guider os til at stole på vores intuition, føling og fornemmelse, når vi er sammen med hestene. Han guider os til at få en klar fornemmelse af egen krop og dens indvirkning på hesten. Hvor er det f.eks. hensigtsmæssigt at have sit tyngdepunkt, for ikke at forstyrre hestens balance?

I løbet af modulet gennemgår Claus anatomien på en måde, hvor du får indsigt i, hvordan hestens bevægelser begrænses eller frigøres af rytteren, hvordan rytterens ridning påvirker hesten fysisk og psykisk.

Claus tester og arbejder med små grupper. I grupperne bliver deltagerne trænet i egen sansning og intuition, hvor man lærer at spotte både hest og rytter for udfordringer og kvaliteter. Herunder vil Claus også komme med relevant vejledning til metoder til at hjælpe ekvipagen tilbage i balance.
Du kan læse meget mere om Claus på hans hjemmeside: www.claustoftgaard.dk

Dorte og Marianne vil i løbet af dagene sætte Claus’ viden i relation til de udfordringer, menneskene bliver opmærksomme på, ved at spotte det i hestens fysik og adfærd.

Praktisk om modulet

På kurset er der både teori, praksis med hest, individuel undervisning med hest og simuleringsøvelser.
Vi anvender hestene på stedet.
Det meste af arbejdet foregår udendørs, så du skal medbringe masser af praktisk tøj til al slags vejr, da vi pt ikke har indendørs faciliteter til arbejdet med hest. Husk også at medbringe ridehjelm til dette modul.

Efter modulet forventer vi at den enkelte arbejder med stofområdet og vi giver en opgave, som arbejdes med og afleveres inden næste modul.