Samspil og ligeværdig kommunikation

På dette modul bliver du introduceret for hvordan vi kommunikerer med heste og arbejder med intention, energi og kropssprog. Vi arbejder som udgangspunkt fra jorden med fokus på samspil, ligeværd og kommunikation.

Du vil blive introduceret til hvordan heste er i verden, og hvordan mennesker er i verden. Du vil forstå vores forskelle og ligheder, og hvordan vi kan mødes i det 3. Univers.

Vi lærer om hestens flokstruktur – lead, dominant og passiv – og vi lærer hvordan kvaliteterne fra dem hver især er unikke, og hvordan vi som mennesker kan lede efter nogle af hestens kvaliteter i os selv.

Lead-hesten er den autentiske leder, som kan sidestilles med det vi i psykologisk forstand vil italesætte som højt selvværd. Når vi er sammen med hesten, vil vi forsøge at finde vores egne lead-kvaliteter. Vi vil lede efter tillid, tryghed, autencitet og kærlighed i os selv.

Praktisk om modulet

På kurset er der både teori, praksis med hest, individuel undervisning med hest og simuleringsøvelser.
Vi anvender hestene på stedet. Det meste af arbejdet foregår udendørs, så du skal medbringe masser af praktisk tøj til al slags vejr, da vi pt ikke har indendørs faciliteter til arbejdet med hest.

Efter modulet forventer vi at den enkelte arbejder med stofområdet og vi giver en opgave, som arbejdes med og afleveres inden næste modul.

Hesteguidet terapeut

Klik her for at komme tilbage til
oversigten over uddannelsens
indhold og kurser

Rideterapeut

Klik her for at komme tilbage til
oversigten over uddannelsens
indhold og kurser