Rideterapeut

Med Hesten som Guide

Du har minimum en mellemlang uddannelse indenfor det social- og sundhedsfaglige område, og du ønsker at bruge hesten i dit professionsfaglige virke. Du kan være lærer, pædagog, fysioterapeut, sygeplejerske eller lignende. Uddannelsen som Rideterapeut var ca. 12 måneder.

Som rideterapeut er det vigtigt, at du er i stand til at se, fornemme, mærke og høre, hvad du, din hest og de mennesker du arbejder med har brug for.

Hesten fortæller os, hvad vi har brug for at vide. Det kræver af os, at vi kan møde op uden planer, projekter eller ambitioner og uden at vide, hvor det ender. Kun dér vil vi kunne lade hesten udfolde sit potentiale optimalt så du og de mennesker du arbejder med, blive ledt af veje som I ikke selv kunne have tænkt på. Du må derfor udvikle din intuition og lære at stole på den. Du må lære at stå tillidsfuldt i det åbne i dit arbejde med andre mennesker.

Når du er sammen med mennesker og heste, må du være neutral, se klart og ikke blive ramt af egne projektioner. De blokeringer de mennesker du arbejder med har, vækker også resonans i dig. Derfor er du nødt til at gå vejen selv.

Uddannelsen vil lede dig på vej til at finde kraften i dig selv, så du står i og ved dig selv. På den måde bliver du i stand til at mestre dig eget liv, dine følelser og dine potentialer. Med denne kraft vil du være i stand til at hjælpe andre – med hesten som guide og som en ligeværdig partner!

Uddannelsescertifikat Horse & Humanship

Efter gennemført uddannelse får du et certifikat og kan kalde dig rideterapeut Med Hesten som Guide. Når du er uddannet i Horse & Humanship kan du arbejde med de borgere/elever og de problem stillinger som din grunduddannelse kvalificerer dig til – nu med Hesten som Guide.

Uddannelsen giver adgang til optagelse i Rideterapeutforeningen.

Ansøgningsproces

Du kan allerede nu sende en ansøgning, hvis ud vil starte på nyt hold i 2020.

Du ansøger om optagelse på uddannelsen ved at sende en beskrivelse af, hvem du er, og hvad du ønsker at bruge uddannelsen til. Fortæl, hvor du er i livet, og hvordan du er sammen med heste. Fortæl, hvordan du bruger heste i dit professionelle erhverv, eller hvordan du kunne tænke dig at hestene bliver en del af dit virke.

Hvis du har spørgsmål vedrørende uddannelsen, er du velkommen til at kontakte os på mail:
marianne@florman.dk.
eller
dorte@emotionalbody.dk

Når vi har modtaget din ansøgning, bliver du kontaktet for en personlig samtale. Herefter vil du få af vide, om du er optaget på uddannelsen.
Vi glæder os til at åbne nye døre og klæde dig på til at kunne anvende hesten som Guide i dit terapeutiske arbejde.

Datoer: Se under praktiske informationer

Se  uddannelsens moduler i moduloversigten – klik her.

This post is also available in: English